Excel’de Çok şarta bağlı ortalama ÇOKEĞERORTALAMA işlevi


Excel’in ÇOKEĞER işlevleri arasında yer alan ÇOKEĞERORTALAMA işlevi, birden fazla şarta bağlı ortalama almak için kullanılan oldukça yararlı bir işlevdir. 

Excel de ortalama alma işlemlerinde kullanılan işlevler

ORTALAMA

EĞERORTALAMA

ÇOKEĞERORTALAMA işlevleridir.

ORTALAMA işlevi, herhangi bir şart olmadan ortalama alırken, EĞERORTALAMA işlevi, tek şarta bağlı ortalama alır. 

Örneğin:

=ORTALAMA(A2:A100) dediğinizde, A2:A100 aralığının aritmetik ortalaması alınır, ama =EĞERORTALAMA(A2:A100;”>=5000″) yazdığınızda ise, A2:A100 aralığının 5000 den büyük ve eşit olan sayılarının ortalaması alınır. 

=ÇOKEĞERORTALAMA(A2:A100;A2:A100;”>=5000″;A2:A100;”<=8000″) dediğimizde ise A2:A100 aralığının 5000 den büyük ve eşit, 8000 den küçük ve eşit olan değerlerinin ortalaması alınır. 

vidoport Çokeğerortalama işlevi

vidoport Çokeğerortalama işlevi

vidoport üzerindeki Ortalama, EğerOrtalama, Çokeğerortalama işlevlerinin eğitim videolarını izleyerek bu konulardaki bilginizi genişletebilirsiniz.

About Excel, İleri Excel ve Ofis Eğitmeni - Yazar Ömer BAĞCI

vidoport.com'da Eğitmen İleri Düzey Excel 2021 ve Bilgisayarın B'si kitaplarının yazarı. Kurumsal İleri Düzey Excel eğitimleri ve Excel raporlama eğitimleri alanlarında çalışıyorum.
Bu yazı Genel Excel ve diğer konular içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.